Valikko
Valikko

FAQ / Usein kysyttyä

Voit halutessasi suorittaa itse suurimman osan lattialämmitysasennuksen vaiheista. Kuitenkin LVI-ammattilaisen pitää hoitaa kytkentä lämmöntuottojärjestelmään. Asiantuntevan sähkömiehen pitää hoitaa kaikki sähköasennukset (kiertopumpun kytkentä, huonesäätö jne.)

Koska olemme maahantuoja, on tärkeää, että yhteistyökumppanimme ovat luotettavia toimijoita alallaan. Kaikki  komponentit ovat tunnettujen eurooppalaisten tunnettujen valmistajien tuotteita.

Samojen tehtaiden tuotteisiin luottavat myös useat muut suomalaiset lattialämmitysjärjestelmämyyjät, jotka myyvät niitä vain omilla tuotemerkeillään ja logoillaan.

Soveltuu erinomaisesti myös saneerauskohteisiin, jolloin suosittelemme käyttämään uutta ja innovatiivista Floore -saneerauslevy ratkaisua, jolla voidaan toteuttaa lattialämmitys saneeraus vaikkapa täysin itse !  Autamme mielellään ja laskemme saneerausprojektiinne tarjouksen, joka sisältää aina suunnitelmat, tarvikkeet ja Floore-levyjen asentamisessa apuna toimivan LayOut -pohjakuvan, jossa levyt on sijoiteltu kohteen pohjakuvaan valmiiksi.

Kosteiden tilojen piirejä ei ohjata termostaateilla, jolloin ko. tilojen lattiassa on lattialämmitysveden jatkuva kierto. Lattialämmitys voidaan myös toteuttaa tekemällä lämmönlähteelle oma shunttaus kosteille tiloille (tuotetaan järjestelmään kahden lämpöistä menovettä; kosteille tiloille lämpimämpää). Tämä edellyttää, että kosteilla tiloilla on oma jakotukkinsa.

Putken päällä tulisi olla min 3 cm valua.

Lattiamateriaaleiksi soveltuva lähes kaikki materiaalit: laatta, kivi, puu, laminaatti jne. Lattiamateriaalin valinnassa on kuitenkin syytä huomioida, että se kestää lämpöä eikä esimerkiksi puulattia ole liian paksu (max. 25 mm), jolloin lattialämmityksen energiatehokkuus huononee.

Kyllä, joko termostaateilla, sulkemalla ko. piirit jakotukista tai sulkuventtiileistä. Suositeltavaa ei ole sulkea kaikkia piirejä kerralla vaan jättää esim. kosteiden tilojen piirit kiertämään.

Kyllä ja näin tapahtuukin, koska lattialämmitys toimii matalammalla menoveden lämpötilalla kuin patterit.

Kyllä, jäätymisriski on olemassa, mikäli huoneiston lämpötila laskee pakkasen puolelle ja lämmitys on kytketty pois päältä. Mikäli tällainen tilanne on olemassa, suosittelemme lisäämään pakkasnestettä putkissa kiertävään veteen.

Vesikiertoisen lattialämmityksen ”kaveriksi ”soveltuu mikä tahansa lämmitysmuoto kuten maalämpö, ilmalämpö, öljylämmitys, sähkölämmitys tai vaikkapa aurinkolämmitys.

Kyllä! Saat kauttamme lattialämmityssuunnittelun edulliseen hintaan. Yhteistyökumppanimme suunnittelussa on toiminut lattialämmityssuunnitelussa yli 20 vuotta.

Mitä asiakkaamme sanovat
857 arvostelua