Valikko
Valikko
Ale!

TERMOSTAATTI ALTECH FG FROSTGUARD

 • Toimitus: Heti varastosta
 • Toimitusaika : n. 2 – 3 pv tilauksesta
 • Toimituskulut tuotteelle:
  • Tilauksen yhteisarvo alle 200 € = 8,90€
  • Tilauksen yhteisarvo yli 200 € =  0€ , RAHTIVAPAASTI

93.00 

-
+
-
+
Tuotetunnus (SKU): 1848627 Osastot: Avainsana tuotteelle Tuotemerkki:

Kuvaus

TERMOSTAATTI ALTECH FG FROSTGUARD – Putket sulana!

TERMOSTAATTI ALTECH FG FROSTGUARD

Soveltuvuus

Voi estää halkaisijaltaan enintään 50mm putkien jäätymisen -25 oC lämpötilassa, edellyttäen että putki eristetään vähin-tään 30mm eristeellä tai kaivetaan maahan vähintään 50cm syvyyteen. FG kaapeli ei sovellu räystäisiin! Mikäli kaapelin päälle kertyy lunta, se voi toimia eristeenä. Itsesäätyvä kaapeli ei tuolloin saa oikeaa lämpötilalukemaa, eikä osaa säätää lämpötilaa oikein. Räystäisiin suositellaan Altech Gutter -mallia (toistaiseksi tilaustuote).

Käyttötarkoitus

Voidaan asentaa vesijohto- ja viemäriputkiin sekä sisä- että ulkopuolelle. Mikäli asennetaan putken sisäpuolelle ja kaapeli on kosketuksessa nesteen kanssa, on varmistettava, ettei kaapelin pääty pääse kosketukseen glykolin tai likaveden kanssa (katso asennusohjeet seuraavalta sivulta). Kaapeli on käyttövesihyväksytty

Asennusohjeet

Kaapeli voidaan asentaa muovi-, metalli- jne. putkien sisä- tai ulkopuolelle. Kaapeli on itserajoittuva ja rajoittaa maksimilämpötilansa +60oC lämpötilaan.Käyttölämpötila ja teho vaihtelevat riippuen asennustavasta ja ympäristön lämpötilasta. Kun kaapeli asennetaan putken sisään, niin sen teho on korkeampi kuin jos kaapeli on putken pinnalla. Kaapeli kehittää aina lämpöä, myös kesällä, ja nostaa aina veden lämpötilaa putkessa, seisovassa vedessä nor-maalisti noin +35 oC. Mikäli lämpötilan on oltava tätä alempi, kytke asennukseen termostaatti KU62. Kaapeli on aina kytkettävä 230V seinäpistorasiaan. Käytä aina vikavirtasuojainta. HUOM! Kaapelia ei voi käyttää räystäsasennuksiin!

Asennus putken pinnalle

Lämmityskaapeli ja mahdollinen anturi teipataan suoraan putkeen kiinni, ennen eristettä. Käytä sähköteippiä/alumiiniteippiä (esim. PO37). Teipin asennusväli on noin 30cm.Eristä vähintään 30mm eristeellä tai kaiva putki maahan vähintään 50cm syvyyteen.Pinta-asennuksessa lämmityskaapelin enimmäispituus on 100m (10A sulake). Enimmäispituutta tai sulakeluokkaa ei saa korottaa.Pidempiin käyttötarpeisiin suositellaan tehokkaampaa Altech Flex -kaapelia (tilaustuote).Teho 11W/m, +5 oC ympäristön lämpötilassa

Asennus putken sisään

Lämmityskaapeli asennetaan putken sisään paineläpivienti-liittimien avulla.Käytä saippuavettä, jos kaapeli ei mene paineläpivienti-liittimen tiivisteen läpi helposti. Paineläpivienti-liitin kytketään putkessa olevaan liittimeen, yleensä T-haaraan. Muoviputkiin tarkoitetuissa Y-haaroissa on valmiiksi muoviputkiliittimet (katso räjäytyskuva). Mikäli asennukseen kytketään anturi, niin se teipataan putkeen kiinni ennen eristettä. Käytä sähköteippiä/alumiiniteippiä (esim. PO37). Teipin asennusväli on noin 30cm.Eristä vähintään 30mm eristeellä tai kaiva putki maahan vähintään 50cm syvyyteen. Putken sisään asentaessa, lämmityskaapelin enimmäispituus on 60m (10A sulake) Enimmäispituutta tai sulakeluokkaa ei saa korottaa. Pidempiin käyttötarpeisiin suositellaan tehokkaampaa Altech Flex -kaapelia (tilaustuote).Teho 26W/m, +5 oC ympäristön lämpötilassa. Enimmäispaine 9bar.

Jos neste sisältää glykolia, kaapelin pääty on siirrettävä läpiviennin kautta putken ulkopuolelle (päätypakkaus ei kestä glykolia) Jos asennetaan kaivoon tai viemäriputkeen sisään ja siinä on likavettä, niin kaapelin pääty on siirrettävä ulkopuolelle suojaan (päätypakkaus ei kestä likavettä)

Tekniset tiedot

 • Materiaali: PE (PVC- ja lyijyvapaa)
 • Altech FG kaapeli on käyttövesihyväksytty
 • Jännite: 230V
 • Kaapelin halkaisija: 7,0mm
 • Nimellislämpötila: +50 oC
 • Suko pistokkeellinen liitäntäjohto: 1,5 – 2,0 – 2,5m (tutustu tarkemmin valikoimaan)
 • Minimi asennuslämpötila: -10 oC. Jos lämpötila on alle -10 oC, kaapeli ei ole yhtä pehmeä. Sen voi esilämmittää ennen asennusta kytkemällä sähköverkkoon.

Esiteet ja ohjeet

Nimesi
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tutustu myös

Mitä asiakkaamme sanovat
733 arvostelua